Grundfos MP1 búvárszivattyú

 

 

A Grundfos MP1 búvárszivattyút kifejezetten szennyezett talajvizekből történő mintavétel, illetve a mintavételt megelőző tisztítószivattyúzás céljára fejlesztették ki.

45 mm átmérőjének köszönhetően már 50 mm belső átmérőjű kutak esetén is használható!

Maximális emelőmagassága 98 m, míg maximális vízhozama 2,5 m3/óra, azaz 40 l/perc. A szivattyú áramellátása egy 50–400 Hz között változtatható frekvenciaváltón keresztül történik, így a vízhozam fokozatmentesen szabályozható. A szivattyú tehát kiválóan alkalmas a nagy vízhozamot igénylő tisztítószivattyúzástól a kis vízhozamú mintavételen keresztül a különböző vízhozamú többlépcsős szivattyútesztek végrehajtásához. A frekvenciaváltó alkalmas 4-20 mA-es analóg jel fogadására, és a frekvencia (vízhozam) ennek megfelelő szabályozására is.

A Grundfos MP1 szivattyú rozsdamentes acél illetve teflon alkatrészeket tartalmaz, így nem lép reakcióba a szivattyúzott folyadékkal, illetve a szivattyú nem károsodik.

Ha a szivattyút 80 mm belső átmérőnél nagyobb kútban használja, célszerű egy ún. hűtőköpenycső alkalmazása, mely javítja a szivattyú hűtését, így kisebb az esély a túlmelegedésre. A szivattyú túlmelegedés elleni védelemmel van ellátva, mely szükség esetén automatikusan kikapcsolja a szivattyút!

A Grundfos MP1-es szivattyú 220 V-s áramforrásról működik, így olyan helyeken, ahol nincs lehetőség hálózati csatlakozásra, áramfejlesztőre van szükség.

 

A jelleggörbe nagyításához klikkeljen az ábrán!Műszaki adatok: