Auto Tracker™

a vízszintváltozásokat követő úszó szívónyílás DPE kétfázisú extrakciós

és bio-slurping rendszerek hatékonyságának növeléséhez

 

úszó szívónyílás DPE kétfázisú extrakciós rendszerekhez

Ato Tracker

A szabadalmaztatott AutoTracker™ úszó szívónyílás otpimalizálja a "kétfázisú extrakciós" (DPE- Dual Phase Extraction) és az úgynevezett "bio-slurping" rendszerek hatásfokát vízszintváltozás esetén a megfelelő levegő-víz arány biztosításával

A vízszintingadozások komoly zavarokat okozhatnak a fix termelőcsőcsővel telepített kétfázisú extrakciós és a bio-slurping rendszerek működésésben

Ha a vízszint a fix szívónyílás alá esik, megszűnik a talajvíz kitermelés, és lecsökken a tisztítási hatékonyság. Ha a talajvízszint a fix szívónyílás fölé emelkedik, a talajgáz kitermelés válik lehetetlenné.

Az AutoTracker úszó szívónyílás megszünteti a talajvízszint ingadozása okozta zavarokat és rendszerleállásokat.

Fix termelőcsővel telepített rendszerek hibái

Elárasztás

Holt üzem

Szárazfutás

Fix termelőcsöves DPE és Bio-Slurpiong rendszerek hibái

Elárasztás

Ha a vízszint jelentősen megemelkedik, a víz eláraszthatja a csővezeték rendszert, amely nemcsak a rendszer leállását okozza, költséges karbantartást is magával von.

 

Holt üzem

Ha a folyadékszint csak egy kicsit emelkedik magasabbra a kelleténél, a víz ellepi a fix szívónyílást, így a vákuum  nem tudja felemelni a folyadékot, és megszűnik mind a víz és szabad CH fázis, mind pedig a talajgáz kitermelése

 

Szárazfutás

Ha a szezonális vízszintingadozás, vagy a lassú visszatöltődés miatt a termelőcső szívónyílása szárazra kerül, a talajvíz kitermelése megszűnik.

 

A fix termelőcsővel telepített hagyományos DPE rendszerek megfelelő működésének kulcsa a szívónyílásnak a vízszint magasságában vagy egy kissé alatta történő pozícionálása. Ez a folyadék és a talajlevegő "szürcsölve" történő együttes kitermelése révén lehetővé teszi, a folyadék nagyobb mélységből való kitermelését.

 

Ha a szívónyílás pozíciója és a vákuum mgfelelően beállításra került, az ilyen rendszerek működése nagyon hatékony. Ugyanakkor a kis vízszintingadozások is a rendszer leállását okozhatják, amely a csúszásokat, lemaradásokat okoz a kármentesítés tervezett menetében.

Az Auto Tracker megoldást nyújt a fenti problémákra

Auto TrackerAz AutoTracker "tetszőleges" vízszint esetén automatikusan pozícionálja a termelőcső szívónyílását a maximális hatékonyság elérése érdekében.

Teleszkopikus kialakítása révén az Auto Tracker automatikusan követi a vízszint ingadozásait, ezáltal biztosítva a levegő és víz szívónyílások mindig megfelelő elhelyezkedését. Így meggátolja a rendszer és csővezetékeinek folyadékkal történő elárasztását, a holt üzemet, amikor a vákuum nem tudja felemelni a folyadékot, ami miatt sem folyadékot, sem levegőt nem termel, és a szívónyílás szárazra kerülése okozta szárazfutást, melynek során csak megszűnik a fluidum kitermelése, és csak levegőt szív a rendszer.

 

A fentieken túlmenően az Auto Tracker telepítése jóval gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos DPE rendszerek fix termelőcsövei esetén. Nincs szükség a termelőcső szívónyílásának időigényes, precíz pozícionálására, hiszen az úszótest azonnal és automatikusan elvégzi ezt. Ugyanígy nem szükséges a későbbi vízszintingadozások követésére a nagyszámú - olykor akár több száz - termelőcső elhelyezésének egyenként történő rendszeres manuális korrekciójára.

Az Auto Tracker alkalmazásával tehát jelentős költségmegtakarítás érhető el a gyors, egyszerű telíptés, valamint az időigényes üzemeltetés-karbantartás-rendszerfelügyelet elhagyása révén.

Az Auto Tracker használata esetén az egyetlen beállítandó rendszerparaméter a vákuum mértéke, melynek segítségével beállítható a kívánt folyadék és levehő áram.

 

Az AutoTracker felhasználási területei

Kétfázisú extrakció - DPE

Ez a technológia elsősorban illékony szénhidrogének okozta talaj és talajvíz szennyeződések kármentesítésére lett kifejlesztve. A kétfázisú extrakció során a vadózus zóna talajlevegője, és a telített zóna talajvize egy lépésben kerül kitermelésre.

Bio-slurping

Ez a módszer a bioventing (~talajlevegőztetés) és az önálló fázisú szénhidrogén lefölözés kombinációja. A folyadékfelszín közelében megfelelően elhelyezett szívónyílás segítségével kitermelésre kerül a felúszó szénhidrogén fázis, a talajlevegő és egy egészen minimális mennyiségű víz. A talajból elszívott gáz helyére belépő friss levegő oxigén bejuttatás révén stimulálja a szennyezők bakteriális úton tröténő in situ biológiai lebontását. A minimális talajvízkitermelés és ezáltal elhanyagolható mértékű talajvízszint süllyesztés révén a módszer meggátolja a felúszó szénhidrogén szétkenődését a tiszta talajzónán a más módszereknél kialakuló depressziós tölcsér helyén.

Műszaki specifikáció

Cikkszám

Az úszótest max. mozgástartománya (max. vízszint-ingadozás mértéke)

Az úszótest max. mozgástartományának kihasználásához szükséges minimális kúttalp mélység a csőperemtől számítva Az úszótest mozgástartománya minimális kútmélység esetén Úszótest hossza Úszótest legnagyobb külső átmérője Tömeg
AT-5 1,5 m 4,2 m 2,7 - 4,2 m 85 cm 7,2 cm  2,6 kg
AT-10 3,0 m 7,2 m 4,2 - 7,2 m 85 cm 7,2 cm  2,6 kg

[Lap teteje]   [Kezdőoldal]   [Termékek]